DIPLOMACIJA ODABRALA TIFFANY

Prije nekoliko dana u Showroomu Tiffany studija u Zagrebu, Medulićeva 2, na prigodnom domjenku, Međunarodni je klub žena, čije su članice supruge diplomata i vodećih poslovnih ljudi, imao priliku uživati u svjetlosti malih umjetničkih djela. Pogađate – radi se o Tiffany svjetiljkama.
Svatko kome je poznat makar i najmanji fragment načina na koji nastaju Tiffany svjetiljke te koliko je truda i predanosti za to potrebno, neće se usuditi reći da se ne radi o umjetničkim djelima. A moramo upozoriti i da stvaraju ovisnost! Naime, svatko tko u svome domu osjeti ugođaj koji pruža Tiffany iluminacija, uvijek će željeti proširiti kolekciju pa bilo to omanjim leptirićem, simpatičnom kornjačom,  uzorkom voća, cvijeća ili posebno prepoznatljivim motivom vilinog konjica…

DIPLOMACIJA ODABRALA TIFFANY

Ipak, voljeli Tiffany ili ne, svima nam srce brže zakuca kada čujemo da je „Lotus“ – jedna od najpoznatijih lampi Louisa C. Tiffanyja, prodana 1998. godine na aukciji u New Yorku za rekordnih 2,8 mil. $ te da je se može vidjeti (i nabaviti) kod ekskluzivnih distributera Tiffany studija. Repliku – naravno, koja se nalazi u novoj kolekciji s kojom su se članice kluba imale priliku upoznati.

I naposljetku valja naglasiti, bez obzira koji im jezik bio materinji, svi su tih nekoliko sati govorili „Tiffany jezikom“. 

  Izložbe - Sve