Medulićeva 2, ZAGREB, HRVATSKA/CROATIA   Tel/Fax: +385(1)481-4726  Mob: 099/246-8024

MEĐIMURSKE NOVINE - Tiffany lampe uvode umjetnost u uređenje prostora

Galerija Sabol Čakovec Tiffany

Lijepa lampa daje dobar pečat svakom prostoru. Naljepša lampa među svim lampama je Tiffany lampa kojom ćete nepogrešivo uvesti umjetnost u uređenje svog doma ili poslovnog prostora.

Luis Comfot Tiffany, sin slavnog utemeljitelja draguljarnice Tiffany, svoju ljubav prema umjetnosti pretočio je u dizajniranje stakla. Osamdesetih godina 19. stoljeća Tiffany se uz dizajniranje namještaja, slikarstvo i izradu vitraja usmjerio i na uređenje interijera kako bi, kao što je sam rekao, umjetnost uveo u američke domove.

Uskoro je počeo kreirati lampe kao male verzije profinjenih vitraja te je razvio svoju ideju u novi umjetnički oblik. Tyffany lampe bile su prepoznatljive zbog njihovoga izuzetnog dizajna i ručno rađenih detalja: brončanih postolja prekrivenih bogatom smeđe - zelenom patinom. Tiffany je patentirao četiri tipa stakla, a radio je s timovima obrtnika koji su proizvodili vitraje, lampe i baze.

Ljepota Tiffany lampi ostala je neprolazna i danas se izrađuju u certificiranim radionicama. Motivi Tiffany lampi inspirirani su ljubavlju i prirodom. Kroz ljepotu stakla crvene, žute, plave, zelene i narančaste boje ljudima je omogućeno uživati u elementima prirode ugrađenima u Tiffany lampe. Dvanaest različitih vrsti tih prekrasnih neprolaznih lampi s certifikatom najvećeg svjetskog proizvođača tog zaštićenog brenda grupacije Boss možete pronaći u Galeriji Sabol u Čakovcu. Oni uvijek znaju iznenaditi izborom i ljepotom.

Darujte u vrijema darivanja sebe ili one koje vam znače nešto posebno. Tiffany lampom uživajte u igri svjetlosti i boja koju će vam pružiti ta izvanredna lampa.